terug naar alle blogberichten

100% groene energie, of nu nog nie?

23 Sep 2021

Elektrische fietsen zijn inmiddels ingeburgerd bij de middelbare leeftijd en vinden ook hun weg naar het jongere publiek. Elektrische steps vind je in de steden op bijna elke hoek van de straat. En elektrische bedrijfswagens worden vanaf 2026 de norm op de weg. Onze voertuigen worden aangedreven zonder fossiele brandstof, maar maakt hen dat volledig groen als je ze nog steeds oplaadt via traditionele elektriciteit?

Het antwoord is helaas neen. Neen, een elektrische wagen is niet 100% ecologisch als je hem oplaadt met grijze stroom. Wat is dan de oplossing? Een energieleverancier die groene energie levert, of opladen via zonnepanelen. Of een combinatie van beide uiteraard. 

Grijze elektriciteit of toch al groene energie?

Kies jij al bewust voor groene energie, of heb je geen flauw idee welk type stroom jouw energieleverancier levert? Misschien ben je nog niet helemaal overtuigd van de voordelen van groene energie. We zetten ze even voor je op een rij.

Onze ozonlaag kan wel een break gebruiken

Het kan goed zijn dat je totaal niet bezig bent met de opwarming van de aarde en dat dreigende gat in de ozonlaag, maar laat ons eerlijk zijn, we kunnen er haast niet meer om heen. Het smelten van de ijskappen lijkt ver weg, de hittegolven en extreme overstromingen treffen ons daarentegen wel zeer dicht bij huis. We moeten het dus niet langer voor onze kleinkinderen doen, we doen het best al voor onszelf. 

Groene stroom duur? Bijlange niet!

Voordelen voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee. Dat groene energie het duurst is, is een misvatting. Windmolenparken schieten als paddenstoelen uit de grond (of de zee), zonnepanelen zie je op duizenden vierkante meters … Neem daarbij dat marktanalyses uitwijzen dat vier op de vijf goedkoopste vaste energiecontracten 100% groene stroom omvatten, en je weet dat groene energie echt wel een gegronde keuze is. 

Lokaal energie produceren is goedkoper

Prijzen van grijze energie worden internationaal vastgelegd. Onze olie wordt aangekocht via OPEC-landen en Rusland. Aardgas komt vooral uit Qatar, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Door lokaal energie te produceren via hernieuwbare energiebronnen koppelen we ons los van energie-import, én van de vaak te hoge prijzen die ermee gepaard gaan. 

Betrouwbare groene energieproducenten

Om te kunnen aantonen dat groene energie ook werkelijk groen is, dienen energieleveranciers een Garantie van Oorsprong voor te leggen. Dat document bewijst dat die groene energie uit een hernieuwbare bron komt. Wil je nog meer bewijs? Dan kan je de fuel mix van de energieleverancier raadplegen. Daarin staan alle primaire bronnen opgesomd die aangewend worden om de aangeboden elektriciteit te produceren.

Met Gaele 100% zeker van groene energie

Bij Gaele bieden we je altijd een energiecontract aan met 100% groene energie. Onze energie-experten hebben de nodige research gedaan om er zeker van te zijn dat alle GO’s en fuel mixes legitiem zijn. Wanneer je je energiecontract overlaat aan een energiemakelaar zoals Gaele, kies je dus voor betaalbare én 100% groene energie. 

Maak een bewuste keuze: ga voor ons ideaalvoorstel en spaar het milieu, vandaag nog. 

Denk je eraan om aan energiedelen te doen?

Wil je zeker zijn dat je energiecontract daar

optimaal op afgestemd is?

Gerelateerde berichten

Warmtepompen voor uw verwarming

Lees meer

Isoleren in 5 vragen

Lees meer

Hoeveel shoppingbudget hou jij over?

Lees meer

Ontdek Gaele

Contact

Kortrijksesteenweg 387

8530 Harelbeke

+32 (0)2 899 04 68

info@gaele.be

Je energiemakelaar voor
KMO, industrie en overheid

Iedereen het
juiste energietarief

Duurzame energieoplossingen

Gaele maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op accepteren te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van alle cookies.