terug naar alle blogberichten

Regel je zelf je energiecontract of laat je het beter over aan een energiemakelaar?

01 Mar 2021

We kijken er tegen op om zelf ons energiecontract te regelen, zonder te beseffen dat er partijen zijn die dat ook voor ons kunnen doen. Dat zijn de zogenaamde energiemakelaars of energy brokers. Wat is een energiemakelaar en wat doet hij voor jou? Ontdek het in dit artikel.

Wat is een energiemakelaar?

Een energiemakelaar behartigt jouw belangen en niet die van de energieleverancier. Dit is een tussenpersoon of -partij die onafhankelijk van eender welke energieleverancier handelt. Een energiemakelaar geeft dus onafhankelijk advies over wat voor jou het juiste energiecontract is. 

Wat doet een energiemakelaar? 

Een energiemakelaar bepaalt het juiste energieprofiel 

De markt van energie en nutsvoorzieningen zit zeer complex in elkaar. Vaak ontbreekt de expertise om deze niet-transparante markt correct te analyseren en zo het voordeligste aanbod te kiezen. Met behulp van goed opgeleide experts en gespecialiseerde software kan een goede energiemakelaar snel jouw facturen controleren, je profiel scherpstellen en zo op de markt kijken naar de meest geschikte aanbieder en tariefformule .

Een energiemakelaar koopt energie in tegen een correcte prijs

Het is cruciaal dat je je energie op het beste moment inkoopt om zo de prijzen laag  te houden. Dat is nu juist waar een energiemakelaar goed in is! We bezorgen je de beste voorwaarden, rekening houdend met jouw energiebehoefte . Daarbij gaan we eerst na hoe groot of klein die energiebehoefte precies is.  

De energiemakelaar onderhandelt voor jou met alle energieleveranciers. Verder wordt continu de vinger aan de pols gehouden zodat je ook in de toekomst nooit te veel betaalt en al zeker niet te maken krijgt met stilzwijgende verlengingen .

Een energiemakelaar verkrijgt interessantere voorstellen

Door het aanbieden van het gebundelde energieverbruik van meerdere particulieren bij de energieleveranciers, is een energiemakelaar vaak in staat om voor jou een extra inkoopvoordeel te realiseren. Experts beoordelen op basis van jouw verbruik en jouw verbruiksprofiel of het voor jou zinvol is om aan een inkoopcollectief deel te nemen. Deel uitmaken van een grote community biedt je dus absoluut voordelen. 

Een energiemakelaar analyseert de markt 

De energiemarkt is veel complexer dan de meeste mensen verwachten. Het kiezen van het juiste moment voor het afsluiten van een energiecontract vergt veel kennis van de nationale en internationale energiemarkt en zelfs de wereldeconomie. Het is voor de meeste mensen vrijwel onmogelijk om al deze factoren in overweging te nemen. Jij wilt je uiteraard vooral bezighouden met de plezante dingen in het leven.

Een goede energiemakelaar houdt alle ontwikkelingen op de lokale en mondiale energiemarkt continu in de gaten en informeert zijn klanten op het ideale moment.

Jouw energiemakelaar kan je ook adviseren in verband met de aankoop of het huren van zonnepanelen en het daaraan gekoppelde injectiecontract.

Bespaar tot 30% op gas en elektriciteit

Door samen te werken met een energiemakelaar wordt je contract voor gas en/of elektriciteit nooit meer stilzwijgend verlengd . Zij zoeken voor jou een ideaalvoorstel zodat je nooit meer te veel betaalt. Met een energiemakelaar zoals Gaele kan je tot 30% per jaar besparen op gas en elektriciteit. 

Denk je eraan om aan energiedelen te doen?

Wil je zeker zijn dat je energiecontract daar

optimaal op afgestemd is?

Gerelateerde berichten

Warmtepompen voor uw verwarming

Lees meer

Isoleren in 5 vragen

Lees meer

Hoeveel shoppingbudget hou jij over?

Lees meer

Ontdek Gaele

Contact

Kortrijksesteenweg 387

8530 Harelbeke

+32 (0)2 899 04 68

info@gaele.be

Je energiemakelaar voor
KMO, industrie en overheid

Duurzame energieoplossingen

Ultrasnel elektrisch laden