terug naar alle blogberichten

Waarom voel je prijsdalingen pas in je afrekening?

05 Jan 2023

Je kent het wel: je betaalt maandelijks een vast voorschotbedrag en op het einde van het jaar krijg je toch geld teruggestort. Hoe komt dat?

 

Via je persoonlijke account krijg je een voorgesteld voorschot. Dat bedrag wordt berekend op basis van een inschatting van je verbruik. Daarbij wordt uitgegaan van een worst case scenario van je tarifering. Zo beschermt de leverancier jou tegen een zware onaangename verrassing bij de afrekening, maar uiteraard ook zichzelf tegen een te lage indekking van de geleverde energie.

 

Prijstrend pas duidelijk bij afrekening

Je eindfactuur is een reële afrekening op basis van effectief verbruik aan effectieve tarieven. Daarom zal een prijstrend maar echt duidelijk worden in die afrekening. Uiteraard wordt tussentijds gemonitord of je voorschot nog voldoet aan eventuele prijsstijgingen.

 

Correct ingeschat?

Je kan steeds bij Gaele terecht om te oordelen of je voorschot een correcte inschatting is van jouw toekomstige afrekening.

Denk je eraan om aan energiedelen te doen?

Wil je zeker zijn dat je energiecontract daar

optimaal op afgestemd is?

Gerelateerde berichten

Warmtepompen voor uw verwarming

Lees meer

Isoleren in 5 vragen

Lees meer

Hoeveel shoppingbudget hou jij over?

Lees meer

Ontdek Gaele

Contact

Kortrijksesteenweg 387

8530 Harelbeke

+32 (0)2 899 04 68

info@gaele.be

Je energiemakelaar voor
KMO, industrie en overheid

Duurzame energieoplossingen

Ultrasnel elektrisch laden

Gaele maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op accepteren te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van alle cookies.